Redukce závislostí

Jsem se rozhodl, že provedu mentální rozcvičku a vás, milí čtenáři, naplním jejími výsledky. A hodím na vás svou depku. A pak se půjdu konečně najíst.

Jsem chtěl poreferovat, jak se postupně zbavuju různých závislostí. S [cenzurováno] jsem sekl, protože mi neprovádění oné činnosti nosí štěstí. Zatím pokaždé. Další, které se chci nejspíše zbavit, je kafe. Což mi stejně moc dlouho nevydrží, ale zkusit to můžu. To pro změnu z toho důvodu, že když jsem vyrazil v NTK pro kafe, tak se automat zrovna opravoval, což jsem vzal jako znamení. Třetí, nicméně neposlední je alkohol – je mi jedno, kolik mi spálí mozkových buněk, pivo konec konců ani není moc drahé, ani neříkám že jej vysadím. Chci však jeho užívání omezit na takovou míru, abych byl schopen být stále ta samá princezna i po čtyřech hodinách vsedě u škopku. Ať už systémem prokládání nealkem nebo pomalejším pitím.
Pak jsou tu ještě seriály, ty už jsem zkrouhnul a jsou velmi závislé na mé produktivitě, v jejíž metrice mi pomáhá HabitRPG. (Doporučuju zkusit – gamifikace vlastního života je výborná věc.)
Kdysi tu byly i počítačové hry, ale ve své momentální náladě a přesvědčení ani nemám chuť hrát. Výjimkou budiž StarCraft, který bych fakt chtěl umět, baví mě ho hrát i sledovat, bla bla bla. A druhou, čestnou, dvanáct hodin starou výjimkou je Hearthstone, protože když už jsem se dostal do bety, tak to musím aspoň očíhnout. Ale opět svázané s produktivitou a HabitRPG, popřípadě časem (hraní po deváté je zadarmo).

A pak tu jsou závislosti, kterých se plánovaně nezbavím nikdy, protože nemají žádné negativní účinky, alespoň zatím. Možná lehké abstinenční křeče, ale jinak cajk.

Párkrát jsem zmínil HabitRPG – asi tu o něm něco napíšu, podívám se i na další způsoby gamifikace života. Uznávám webové věci a Android, k ničemu jinému nemám přístup a popravdě mi to tak stačí. Takže o nich nejspíš příště. Dík, že jste si naladili rádio Porodnice (už jsem někde vysvětloval název?) a doufám, že si jej naladíte i znovu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..