poštvrté! 008 : týden za mnou!

Nejsem si úplně jistý jak se mi to povedlo, ale už je to tak, se s tím smiřte. Vydržel jsem celý týden, víceméně poctivě. Občas jsem to nestihl, pravda – a to snad dvakrát. Jednou z důvodů technických, jednou jiných – ale i v tenhle den jsem to alespoň rozepsal! Slavme, jsem řekl.

Dnešní den je taky první, který tohlencto nepíšu na Ginny. A vlastně ani na Aoife, když už jsme u toho. Píšu na drop a mám starou klávesnici. Zvláštní, když klávesnice za čtyři stovky vydrží víc, než ta za dva tisíce. Žádná klávesa nevynechává, žádná se neopakuje. Nemá tak super zvuk, pravda, ale zato má celkem příjemný dohmat. (A prodlužovačku na sluchátka a mikrofon a taky na USB – obojí je momentálně irelevantní, ale má je!) Časem bych si ale k drop, když už chudinka nezobrazuje na displeji nic kloudného, možná pořídil tohle (a tím ji mohl i ovládat z libovolné vzdálenosti!):

https://www.czc.cz/logitech-wireless-touch-keyboard-k400-plus-cz/173354/produkt

Vypadá to schopně, navíc je to bezdrátové a obsahuje to i touchpad, takže jenom jeden bazmek, a drop by mohla zůstat zavřená a neprášilo by se do ní – a to se vyplatí!

Teď jsem se lekl, že jsem odběhl od důležitjších věcí, které jsem dneska chtěl ventilovat. Ale pak mi došlo, že asi žádné takové neexistují. Ale hele – aspoň teď víte, jakou bych chtěl klávesnici. Můžete mě třeba překvapit a udělat sbírku!

Jinak jsem dneska uklidil. Jakože zgruntu. Jakože jarní úklid. Vynechal jsem jenom flek od kafe na stěně – protože u toho si nejsem jistý, jak jej řešit -, a sporák, protože ten už se mi fakt řešit nechtělo. Fungovat funguje, tak co. Odklidil jsem krabice s knihama (proč mám sakra tolik knih?), posbíral všecko, co nemělo místo, a to místo jsem tomu přidělil. Vypadá to tady zase jednou až smutně prázdně. A pak jsem to projel vysavačem. Myslím, že měl koberec radost – zesvětlal, a docela viditelně. Takže jestli někdo chcete přijít na návštěvu, dávám tomu tak dvě hodiny, než tu bude zase bordel.

Větší potíž ovšem je, že mi dochází mlíko. To znamená supply run. Na což prostě nikdy není příhodná chvíle. Teda dneska by možná byla, ale už je docela pozdě. V úterý se v Albertu chystají akce, takže je tam plno zboží na ploše a lidí, kteří chtějí nakoupit zásoby akčních věcí, ale vzpomněli si na poslední chvíli (a většinou mají smůlu, protože v úterý v sedm akčních věcí fakt moc nebývá). Ve středu jsou nové akce, tak to je pro změnu všude plno lidí, kteří musí rychle nakoupit akční věci, než jim je někdo vyfoukne, nebo na to zapomenou, a budou se je snažit sehnat příští úterý. Čtvrtek už je skoro víkend, to už vydržím. Kdo by chodil nakupovat v pátek? A kdo by o víkendu vylízal z domu? Takže prostě není příhodná chvíle nakoupit, nikdy. Takže kdybyste někdo chtěli přijít na návštěvu, a po cestě mi koupit pečivo, těstoviny, čočku, vajca a mlíko, budu jenom rád. Dík.

By mě fakt zajímalo, proč mám občas problém napsat něco víc, než tweet, a občas tady vyzvracím celou denní kvótu na jeden zátah. Fakt by mě to zajímalo. A taky plno jiných věcí, takže se nějak zabavím, klid.

Čas psát rukou. Sbohy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..