Negativní den

Jsem se včera rozhodl, že si udělám negativní den – budu si okolo sebe všímat jenom zlých věcí a na konci dne budu tak naštvaný, že o tom napíšu na blag a všecky vás vrhnu do deprese hlavou napřed. Jo. Rozhodně to vyšlo.

Měly to být racionální věci, ne typické depkoidní žvásty typu „Nikdo mě nemá rád!“, kterých mám často plnou hubu (za což se omlouvám všem okolo sebe – občas i princezně uklouzne negativní kec). Dělal jsem si dokonce seznam. Napsal jsem si na něj celé dvě položky. Začnu jima.

Jelikož morče Teemo už pár dní nežralo nic než seno (něco jako já a párky), řekli jsme si, že by bylo dobré mu sehnat jídlo. A protože Gudrun měla celý den školu a já neměl celý den co dělat, vyrazil jsem na tu epickou výpravu já. V Bille naproti Menstry krmení z nějakého důvodu neměli. Někdo ho všechno sežral. To je první věc na mém seznamu. Jak hladový jdu do Billy, že koupím žrádlo morčeti i sobě. A oni ho nemaj.

Tak jsem vyrazil směr NC KrPole. Říkal jsem si „Jak špatné může být projít kolem starého bytu? Dovnitř stejně neuvidím, vchod bude pořád na hovno.“ A tak jsem kolem něj prošel. A udělal tu chybu, že jsem se podíval na okna. Byly plastové. My tam napůl mrznem, napůl se pečem, nedoplatek za plyn okolo 14 tisíc, a ty svině tam dají plastové okna až potom! Zrychlil jsem krok.

V Tescu jsem koupil všecko, co jsem potřeboval (a Monstera, kterého jsem nepotřeboval) a pak v Satyamu pořídil vindaloo s plackou s sebou. A pak už jsem si nikdy nic nenapsal. Nevím, jestli za to mohlo vindaloo, jestli se mi vlastně až tolik bezpráví a zvěrstev neděje, nebo jsem prostě měl jenom hlad a jídlo mě naladilo zpátky na normální vlnu. Těžko říct. Fakt jsem se snažil psát si ty hnusy, ale ony asi fakt nebyly.

Poučení? Až se vám bude zdát, že všecko okolo vás jde do kytek, zkuste si ty zlé věci psát. Pokud je budete moc řešit, řešte je. A pak zjistíte, že těch dobrých je okolo víc, mávnete nad nima rukou (těma špatnýma) a budete se zas usmívat. Běda vám jak ne!

Bohové, to byly zas kecy…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..